Bent u een liefhebber van wandelen en mooie vergezichten dan kunt u uw hart ophalen op de Col du Béal en het nabij hoger gelegen Pierre-sur-Haute (1634m).

Pierre-sur-Haute

Pierre-sur-Haute in de verte

Pierre-sur-Haute is het hoogste punt van zowel de Monts du Forez als het department van de Loire.

De wandeling van de Col du Béal naar Peirre-sur-Haute kunt u afleggen over de geasfalteerde weg die is aangelegd om het bovenop gelegen radarstation van de Franse Luchtmacht te bereiken. Wilt u het asfalt vermijden dan lopen er diverse kleine wandelpaden die leiden naar het hoogste punt.

Zowel westwaarts als oostwaarts wordt u een fenomenaal uitzicht geboden. In het westen kunt het Massi du Sancy en de oude vulkaan de Puy-de-Dôme aanschouwen en oostwaarts heeft u bij helder weer een grandioos beeld van het Massif du Mont-Blanc in de Alpen. Maar ook ddichter bij heeft u een fraai vergezicht op het department van de Loire.

Massif du Mont-BlancMassif van de Mont-Blanc
Zicht op de Puy-de-DômeZicht op de Puy-de-Dôme

Aan de oostflank van de Monts du Forez is ook het skigebied van Chalmazel gelegen. In de omgeving van zowel de Col du Béal als Pierre-sur-Haute kunt u vele langere of kortere wandelingen maken. Eveneens is het mogelijk om de Col te bestijgen vanuit lager gelegen plaatsen aan de westkant of aan de oostkant.

Ook voor beoefenaars van de wielersport is een beklimming van de Col du Béal de moeite waard en VTT-ers komen er ook zonder meer aan trek.

 

Lees meer over Col du Béal op de volgende site Col du Béal

 

De route naar COl du BéalDe route naar Col du Béal.......
in herfstkleuren.... in herfstkleuren