Boven op de Puy-de-Dôme op een hoogte van 1465m kunt genieten van een uitzicht naar alle windstreken. In het westen kunt het Massif du Sancy bewonderen en in het oosten heeft u een mooi zicht op de stad Clermont-Ferrand. In het centrum van de stad kunt u de "zwarte kathedraal" gemakkelijk ontwaren.

De Puy-de-Dôme

Het meteorologisch station op de Puy-de-Dôme

Bent u hier met met weer dat goed zicht biedt dan u kunt u Mont-Blanc zien. Vanaf de Puy-de-Dôme strekt het uizicht zich uit tot in 11 departementen.

Om op de Puy-de-Dôme te komen moet u de elektrische tandrad trein nemen. U kunt natuurlijk ook de berg te voet bestijgen, enige conditie is dan wel nodig. Een rit met de trein biedt u een uitzicht op de omgeving rondom de oude vulkaan want de trein slingert rond de vulkaan om langzaam de berg te bestijgen. De trein van de Puy-de-Dôme rijdt normaliter het gehele jaar door. Tijdens het jaar zijn er meerdere avonden dat de trein ook 's avonds rijdt.

Op de top bevinden zich diverse wandelpaden, waardoor u alle kanten kunt bekijken. Op de oude vulkaan bevinden zich de ruines van de Tempel van Mercurius, waar men volop bezig deze te restaureren. Als u rondwandelt op de berg krijgt u een fantastisch beeld van de oude vulkanen rondom. Niet voor niets spreekt men van de Chaine des Puys. De oude kraters kunt u overal zien. De Puy-de-Dôme zelf is overigens een vulkaan zonder krater, een zogenaamde koepelvulkanen, net als Le Petit Suchet.

Nabij de Puy-de-Dôme ligt het attractiepark Vulcania waar u alles over vulkanen te weten kunt komen. Vulcania biedt een aangename en leerzame dag voor jong en oud.

Allerlei informatie over de Puy-de-Dôme kunt u op de volgende link vinden  http://www.planetepuydedome.com

De vulkanenDe vulkanen
Clermont FerrandZicht op Clermont Ferrand
Temple de mercure 1De ruïnes van de tempel....
Tempel in recontsrtuctie....in reconstructie
Trein Puy de DomeDe panoramische trein
Fleurs sauvageWilde bloemen