­

LA CHAISE-DIEU

Op een hoogte van 1000 meter op een uitgestrekt plateau ligt La Chaise-Dieu. Een dorpje met majestueuze gebouwen, dat door zijn ligging op het plateau een afgelegen plek in de vrije natuur oplevert.

De abdij

 

Hoedenwinkel

 

Abdij

 

 

De oude Église abbatiale Saint-Robert kunt u bekijken. Het is een onderdeel van de benedictijnenabdij uit de 11e eeuw. Elk jaar aan het einde van de zomer (eind augustus) wordt hier het festival voor klassieke muziek georganiseerd dat internationale bekendheid heeft verkregen en niet alleen door de musici die er optreden.

Natuurlijk bezoekt u ook de echozaal ofwel de Salle de l’Écho. Hoogstwaarschijnlijk werd deze plaats in de middeleeuwen gebruikt om melaatse personen de biecht af te nemen. De bijzondere eigenschappen van deze ruimte maakte dit namelijk mogelijk zonder besmettingsgevaar. Als in de ruimte 2 personen in tegenover elkaar gelegen hoeken met de rug naar elkaar toestaan kunnen zij al fluisterend elkaar prima verstaan.

Salle d'echo

 

Glas in lood raam van de abdij

 


Het gebied rondom La Chaise-Dieu is prima geschikt voor het ondernemen van wandeltochten, paard- of ezeltochten. De mountainbikers kunnen er zich prima uitleven.
La Chaise-Dieu kunt u vanuit Ambert ook bezoeken met de toeristische trein Agrivap, bezoek de website op     www.agrivap.fr

Le boulangerie

 

Kleine kapel
Portaal van de kathedraal

 

­