­

PUY-DE-DÔME

Boven op de Puy-de-Dôme op een hoogte van 1465m kunt genieten van een uitzicht naar alle windstreken. Bent u hier met weer dat goed zicht biedt dan u kunt u Mont-Blanc zien. Vanaf de Puy-de-Dôme strekt het uitzicht zich uit tot in 11 departementen.
Om op de Puy-de-Dôme te komen moet u de elektrische tandrad trein nemen. U kunt natuurlijk ook de berg te voet bestijgen, enige conditie is dan wel nodig. Een rit met de trein biedt u een uitzicht op de omgeving rondom de oude vulkaan want de trein slingert rond de vulkaan om langzaam de berg te bestijgen. De trein van de Puy-de-Dôme rijdt normaliter het gehele jaar door. Tijdens het jaar zijn er meerdere avonden dat de trein ook 's avonds rijdt.

De tandrad trein

 

Wilde bloemen

 


Op de top bevinden zich diverse wandelpaden, waardoor u alle kanten kunt bekijken. Op de oude vulkaan bevinden zich de ruïnes van de Tempel van Mercurius, waar men volop bezig deze te restaureren. Als u rondwandelt op de berg krijgt u een fantastisch beeld van de oude vulkanen rondom. Niet voor niets spreekt men van de Chaine des Puys. De oude kraters kunt u overal zien. De Puy-de-Dôme zelf is overigens een vulkaan zonder krater, een zogenaamde koepelvulkanen, net als Le Petit Suchet.
Nabij de Puy-de-Dôme ligt het attractiepark Vulcania waar u alles over vulkanen te weten kunt komen. Vulcania biedt een aangename en leerzame dag voor jong en oud.
Allerlei informatie over de Puy-de-Dôme kunt u op de volgende link vinden    http://volcan.puy-de-dome.fr/

Tempel van Mercurius

 

de ruïnes in reconstrcutie

 

Uitzicht op Clermont-Ferrand met de zwarte kathedraal

 

 

De vulkanen

 

Panorama

 

De kraters

­